Това коментира пред Нова телевизия политологът Ружа Смилова. Повод за коментара

...
Това коментира пред Нова телевизия политологът Ружа Смилова. Повод за коментара
Коментари Харесай

Политолог: Радев се сърди, защото му взимат играчките. Виждаме учебникарски пример за популизъм

Това разяснява пред Нова телевизия политологът Ружа Смилова.

 

Повод за коментара й са последните престрелки сред " Дондуков 1 " и " Дондуков 2 ". Вчера президентът отхвърли да освободи основният секретар на Министерство на вътрешните работи и дефинира претекстовете към настояването на вътрешния министър като " политически ". Радев загвоори за чистка.

 

" Радев залага на това да има човек във всяка една институция, тъй че да реализира надзор над ръководството. Обвиненията за политическа чистка не са изключително безапелационни, имайки поради дейностите на личните служебни държавни управления на Радев. Добре е тази изразителност да бъде по-премерена, с цел да не се пренатегне ", разяснява още Смилова.

 

Първан Симеонов също е склонен, че по този начин наречената " сглобка " и крайното държание на Костадин Костадинов са отворили ниша, в която Радев да се нарежда, а актуалното държавно управление е извънредно комфортно за президента.

 

" Радев е директно определен и преглежда себе си като “коректив ”. Това държавно управление му е извънредно комфортно. Това държавно управление се приема, единствено тъй като би трябвало да има нещо. Ако Радев стартира последователно да се нарежда, желанието за избори ще се ускори, тъй като ще се появи опция ", счита Симеонов.

 

Според него огромният проблем е държанието на Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ е представлявал необятните национални пластове, само че сега говоренето му наподобява повече на реториката на ПП-ДБ.

 

Смилова съобщи, че чака да има предоговаряне на " сглобката " след локалните избори, тъй като те ще легитимират ръководството по нов метод.

 

" Ако войната (в Украйна, бел.ред.) ескалира, последното което ще желаят западните ни сътрудници, е да шаваме тук. Сглобката ще е долу-горе постоянна. Местните избори и формулата на властта ще бъдат на масата за договаряния, в случай че към този момент не са ", добави Симеонов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР